Oogstdag De Dorschkast op 12 augustusOp zaterdag 12 augustus van 10.00 tot 16.00 uur wordt de jaarlijkse oogstdag van Stichting De Dorschkast gevierd op het bouwland naast Kraatsweg 5 in Bennekom. Benieuwd hoe de dorsmachine van stichting De Dorschkast precies werkt? En waar het roggebrood van Bakkerij Ten Veen vandaan komt? Kom dan langs op 12 augustus!

In 2002 werd stichting ‘De Dorschkast’ opgericht. Het doel van de stichting is het agrarisch cultureel erfgoed in stand te houden en door te geven aan volgende generaties. Dit doet de stichting onder andere door het jaarlijks organiseren van een oogstdag. Op deze dag wordt het graan, dat de vrijwilligers van de stichting verbouwd hebben, gedorst met de eigen, authentieke Dorschkast uit 1928. Dé ontmoetingsdag in De Kraats waar jong en oud welkom is! Kijken naar de bijzondere techniek van de Dorschkast in werking, springend op het springkussen, schminken voor de kleinsten, pannenkoeken eten voor het hele gezin, een ritje op de pony. Daarnaast zijn er nog antieke trekkers en machines te zien die op het boerenbedrijf gebruikt werden.

Zo kun je met eigen ogen zien hoe vroeger gewerkt werd op het land. Verder is er een kraam waar onder andere zelfgemaakte stro- en bloemen creaties te koop zijn en zijn de mannen van de Trapakkers te gast, die gaan het dorsen met de hand demonstreren. Daarnaast is het natuurlijk leuk om mensen te ontmoeten met een drankje in de hand. Er is van alles te beleven en Stichting De Dorschkast is er weer helemaal klaar voor! We hopen u te ontmoeten!