Kraatsmarkt & kijken bij de boer op 15 juli

De Kraats, het buitengebied van Bennekom, ligt er op de langste dag van het jaar stralend bij. Een strakblauwe lucht boven het grasland en de boerderijen maken het tot ‘een fraai landschapstafereel’. Toch verbloemt het de stemming die er heerst onder de zeven jonge boeren, die daar hun professie uitoefenen. ‘Hoe gaat onze toekomst eruitzien?’ of ‘Is er voor ons nog wel een toekomst’.

Sombere gedachten ingegeven door de veranderende regelgeving die hen vanuit de lokale en landelijke overheid boven het hoofd hangt. Daarom hebben zij de handen ineengeslagen en wordt er op zaterdag 15 juli aanstaande de Kraatsmarkt gehouden. ,,Dit omdat wij aan Bennekom en omgeving willen laten zien welke mooie producten wij maken en hoe we die maken”, aldus Ardwin Jochemsen, één van die jonge boeren die zich zorgen maakt over het voort kunnen zetten van het mooie familiebedrijf, met biologische legkippen en paarden.

Daarom is de Kraatsmarkt de manier om te laten zien, dat dat niet mag gaan gebeuren. ,,Wij als jonge boeren komen echt in het nauw en voelen ons daarom genoodzaakt om te laten zien wat voor moois hier gebeurt. Tijdens de markt kunnen de bezoekers bij onze kippen kijken, hoe wij die houden en eieren produceren. Ook rijdt er een huifkar naar mijn buurman, een koeienboer. Dat om te laten zien hoe we anno 2023 koeien houden en hoe we fijnstof reduceren. Een informatieve markt, maar ook kan er geproefd worden van de producten uit de lokale boerderijwinkels. Er is een springkussen, er kan op pony’s worden gereden en kalfjes worden geknuffeld. We hopen op veel bezoekers die dan van onze mooie bedrijven en producten kunnen genieten.”

KRAATSMARKT & KIJKEN BIJ DE BOER

Wanneer?
Zaterdag 15 juli

Tijd:
11:00 – 16:00 uur

Waar?
Langesteeg 14 in Bennekom

Voor wie?
Het hele gezin

Hopelijk zien we u op zaterdag 15 juli!

Tekst en foto: Dick Martens, Bennekoms Nieuwsblad