Er valt heel wat te kiezen!


BENNEKOM – De verkiezingscampagnes voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart zijn al in volle gang. Bennekom is redelijk vertegenwoordigd in de huidige gemeenteraad en als het aan de enthousiaste Bennekomse kandidaten ligt wordt dat nog meer.

Op de foto een flinke greep uit de Bennekomse kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezing. Er is in ieder geval genoeg te kiezen. Op het bankje de dorpsgenoten die nu ook al in de raad zitten en herkiesbaar zijn, te weten v.l.n.r. Gert Jan Koster (GemeenteBelangen), Cora Otter (CU), Jet Verhoeff (GB), Ruben van Druiten (BurgerBelangen), Natasja Peters (BB) en Alexander Vos de Wael (Democratische Kiezers Ede). Achter hen staan verschillende kandidaten uit Bennekom waarop ook gestemd kan worden, namelijk v.l.n.r. Sarah Cummings (PvdA), Freek Jan Koekoek (D66), Jan Sibbel (D66), Sjoerd Bakker (VVD), Carola van Ruiswijk (CDA), Ferry van den Top (BB) en Karin Dekker (VVD). Niet op de foto: Gerrit Heij (SGP).

Wie te kiezen?
De Bennekomse kandidaten vertegenwoordigen alles bij elkaar negen verschillende lokale of landelijke partijen. Vos de Wael begon in 2014 als VVD-raadslid, maar is in 2017 afgesplitst van die partij. Enkele maanden geleden heeft hij zijn eigen partij opgericht en als lijsttrekker van Democratische Kiezers Ede doet hij nu mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Er is dus heel wat te kiezen straks in het stemhokje. Maar het gaat natuurlijk niet alleen om de poppetjes. Waar staan al deze mensen voor? En wat zijn de standpunten van hun partijen? Tijdens het Bennekoms verkiezingsdebat, georganiseerd door de Dorpsraad, worden lokale politici van twaalf verschillende partijen aan de tand gevoeld. Wat zijn hun meningen over veiligheid, sluipverkeer, de (snelle) fietsroute en nog veel meer zaken die in Bennekom spelen.

Verkiezingsdebat Bennekom
Woensdag 7 maart verkiezingsdebat door de Dorpsraad met lokale politici en onderwerpen in De Brink. Inloop vanaf 19.30, start 20.00 uur. Toegang gratis.

Bron: Bennekoms Nieuwsblad