De Kraats gaat schoon 2018 in

De Kraats gaat schoon 2018 in. Daarvoor hebben 15 vrijwilligers van de Zwerfafvalbrigade De Kraats en Nergena vorige week gezorgd. De actie werd feestelijk afgesloten met warme chocolademelk en oliebollen.

BENNEKOM – De zwerfafafvalbrigade heeft al sinds september 2017 de basis gelegd voor een schone omgeving in de Kraats en Nergena. Met het idee om eindejaarsopruiming te organiseren wilden we een extra actie inzetten om te zorgen dat het in een keer echt schoon zou worden. En we kunnen nu zeggen dat de actie is geslaagd. Op 29 december zijn 15 vrijwilligers onder barre zware winterse omstandigheden alle wegen in de Kraats langs gegaan De oogst: 12 vuilniszakken vol blikjes, flesjes en ander zwerfafval.

Henk van Hoef, de co&oulm;rdinator van de brigade, is trots op het behaalde resultaat: “Ondanks het slechte weer en de regen is iedereen toch vol goede moed gaan rapen. Ik heb van niemand een voorstel gehoord om het af te lasten. In een paar maanden tijd hebben we bijna 60 volle vuilniszakken verzameld. We kunnen zeker stellen dat De Kraats opgeschoond is, en daar zijn we blij mee. We gaan schoon het nieuwe jaar in!”

Om dit wapenfeit te vieren – en om op te warmen – konden de deelnemers na afloop terecht in de goed verwarmde schuur van de familie Van Beek. Gastheer Peter van Beek had de warme chocolademelk al klaar toen de verkleumde vrijwilligers terugkeerden. Onder het genot van heerlijke oliebollen van bakker Corné ten Veen kwamen de deelnemers weer op temperatuur.

Deelnemer Jacob Vos vertelt: “We dragen altijd opvallende gele hesjes waardoor we goed zichtbaar zijn. Dat is natuurlijk nodig voor de veiligheid, maar het is tegelijkertijd ook om te laten zien dat we het belangrijk vinden om te laten zien dat we dit gebied schoon willen houden. Bewustwording is belangrijk. Het is toch een kleine moeite om je afval even mee naar huis te nemen en het daar in de vuilnisbak te doen!? Zo blijft de Kraats ook in 2018 schoon.”

Ook in 2018 gaan we natuurlijk verder en zoeken we nog vrijwilligers die hier aan mee willen helpen. Dus vindt u het ook belangrijk dit mooie en waardevolle gebied schoon te houden en gezellig met anderen op pad te gaan en daarbij te genieten van de frisse buitenlucht, meld u dan nu aan via beheer.zabdekraats@outlook.com.